Kvällsmeny - Evening menu





Vår meny grundar sig i svensk matkultur – med fokus på råvaran och hållbarhet.

Ambitionen är att kunna ha en levande meny där maten kan få nytt skepnad mellan veckorna.

 

Our menu is based on Swedish food culture - with a focus on the raw material and sustainability. The ambition is to be able to have a living menu where the food can take on a new shape between weeks.

Förrätter - Appetizers

Brasseriets Skagen ,bröd , citron & dill 125/235

Brasseriets Skagen, bread, lemon & dill


Charktallrik, urval av skinka, korv, ostar, grillat bröd ,   135 /225

Charcuterie plate, selection of ham, sausages, cheeses, grilled bread,                                   


Risotto med sommarprimörer, hårdost, tryffel , 130/ 205

Risotto with summerprimures, hard cheese, truffles


Råraka, bönor, svamp, tryffelmajonnäs, parmesan & örtolja        115/205

Raw steak, beans, mushrooms, truffle mayonnaise, parmesan 





Huvudrätt - Main course


Steak biff med rostad potatis, serveras med chillibearnaise, rödvinssås & liten tomatsallad - 295

Steak with roasted potatoe, served with chilli bearnaise, red wine sauce & small tomato salad


Cesarsallad på kyckling eller räkor serveras med varmrökt sidfläsk, picklad lök och riven hårdost - 245

Chicken or shrimp Caesar salad served with hot smoked pork belly, pickled onion and grated hard cheese


Ångad kungsflundra, kokt potatis, skagenröra brynt smör & riven pepparrot- 275

Steamed king flounder, boiled potatoes, Skagen mix browned butter & grated horseradish


Brasseriets tryffelburgare, picklad lök, lagrad ost, pommes och tryffeldipp- 205

Brasseriet's truffle burger, pickled onion, aged cheese, fries and truffle dip


Vegetariskt/vegan

Friterade vitlökskroketter, rostad rödbeta serveras med tryffelmajonnäs, rostad palsternacka rödvinssås -195

Deep-fried garlic croquettes, roasted beetroot served with truffle mayonnaise & red wine sauce 



Deserter- Desserts


Krubbs chokladruta med vispad salt kola  

Krubbs chocolate square with whipped salted caramel - 125


Rabarber & jordgubbskompot, flädersorbet & kolakrisp- 115

Rhubarb & strawberry compote, elderberry sorbet & caramel crisp


Pannacotta med halloncollie - 115

Pannacotta with rassberrycollie 


Truffle

truffles - 65


Kula glass 

Scoop of ice cream-  45